jueves, 15 de junio de 2023

El silenci dels arbres – Eduard Márquez

 


“L’Amela Jensen, immòbil al centre de l’habitació, observa les escletxes de llum que s’esmunyen entre els taulons de fusta que tapen la finestra. Segueix algun bri de pols. Quan el perd, bufa per trencar la quietud de l’aire i torna a començar. A vegades, abstreta com si estigués a punt de desxifrar algun misteri, no parpelleja durant molta estona.
   Les hores de solitud furguen en els replecs de les emocions i les transformen en un vesper imprevisible, difícil de controlar. Un tel massa fràgil separa la pena del tedi, la por de la ràbia, el sofriment de la calma.
   De tant en tan les detonacions i les sirenes sacsegen la superficie pestilent del silenci.
   L’Amela Jensen deixa que un dels traços de claror polsegosa li acaroni les mans que jeuen a la falda. Les mira de prop. Les ensuma. Li sembla sentir encara l’olor de la sang amagada a les ungles, als repelons, als solcs laberíntics dels palmells. Li agraderia tenir-les netes, però fa dies que no se les pot rentar amb sabó. En el somni recurrent de les últimes nits, com si no fossin seves, les veu damunt el teclat del piano, brutes de fang que s’asseca i que les paralitza. Fins a convertir-les en dos ocellls morts.”

Publicat per L’Altra Editorial. Juny del 2022 (La primera edició d’aquesta obra va ser publicada a Editorial Empùries l’any 2003). Finalista del Premi Llibreter 2004. 128 pàgines.