jueves, 3 de enero de 2019

Vents més salvatges – Bel Olid


“Hi ha records que brillen com una moneda nova de trinca enmig de l’asfalt quan hi toca el sol del migdia i tu, que anaves amb el cap cot i miraves a terra, despertes de cop i l’agafes i sents que tens molta sort. Mires llavors endavant, amb la moneda a la butxaca, i no goses gastar-la encara. No en fas res, però durant alguns dies hi topes quan fiques la mà a la butxaca de la jaqueta, i és com si el sol tornés a enlluernar-te un moment.”



Krustcomment: El fragment escollit pertany al relat “Anna, Anne, Anna” un dels setze breus i exquisits escrits que composan aquest molt recomenable recull d’històries breus (totes amb la mirada femenina, íntima, potent i frágil a l’hora de les seves protagonistes) publicat al 2016 per l'autora. Bel Olid, escriptora i traductora, és, des de 2015, la presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Taula: “She`s a woman”, “Estàtica”, “Mar de Maimunà”, “Anna, Anne, Anna”, “Baba Luba”, “Finestres”, “Roig”, “Flors salvatges”, “Sybille”, “Plus ultra”, “Linda”, “Invisible”, “Tres”, “Sorra contra els dits”, “Cabaret”, “Dainuojanti revoliucija”.

Bonus Track: Entrevista Bel Olid – La Vanguardia (en castellà).